Makovecz Imre remekműveiből íme pár:

2016.10.19 10:10

Millenniumi templom Csíkszereda

A Szent Kereszt templom szomszédságában 2001 és 2003 közt felépítették Makovecz Imre és Bogos Ernő tervei alapján a Millenniumi templomot. 2003-ban lebontották a deszkatemplomot és felépítették a Szécseny erdő alatti negyedben, amely miséző hely. 2004 és 2006 között teljesen restaurálták a Szent Kereszt templomot és a plébániát.

Olvass tovább: >>>

Kakasdi faluház

A Faluház impozáns épülettömbje a községen átutazókat első látásra megragadja. A két torony a községben élő két nép együttélésének, összefonódásának, összetartozásának a jelképe. A szimbolikus jelképű erdélyi eredetére utaló, egyedi tervezésű torony a székely népet jelképezi. A vörösrézzel fedett és a kakasdi római katolikus templom mintájára épült torony a német nyelvű, őstelepes „sváb” lakosság jelképe.

Olvass tovább: >>>

Szent Lélek templom-Paks
A templom története a rendszerváltás előtti kommunista időkre nyúlik vissza. A gyerekek hit- és erkölcstan oktatása miatt volt szükség egy templomra, ennek megvalósítása azonban nem volt problémamentes. Cserháti József püspök úr a templom építésével Makovecz Imrét bízta meg, akiben főépítészként látta a biztosítékot arra, hogy építési engedélyt kap.

Olvass tovább: >>>
 

A következő cikkeket ajánljuk neked:  
Csodálatos kastélyok a Dunántúlon  9 természeti látványosság Magyarországon