Szarvasi mini Magyarország

Fotók-Kovács Zoltán.
/A képek szerzői jogvédelem alatt állnak/

A történelmi Magyarország és egyben a Kárpát-medence mértani közepén, Szarvason található hazánk egyetlen interaktív makettparkja, a Mini Magyarország. Az ország legnagyobb arborétumában, a Körösök szívében festői környezetben fekvő Szarvasi Arborétumban a látogatók felfedezhetik és soha nem látott perspektívából ismerhetik meg Magyarország történelmi jelentőségű épületeinek, hajóinak, vonatainak minden apró részletében kidolgozott kicsinyített másait.

Fotók-Kovács Zoltán.
/A képek szerzői jogvédelem alatt állnak/

A két hektáron elterülő Mini Magyarország közel száz interaktív makettel várja a látogatókat a legkisebbektől a nyugdíjas korosztályig. A gombnyomással indítható, mini alagutakon, hidakon, viaduktokon átkelő vasútmakettek, a mini Balatonon és Dunán ringatózó vitorlások, gőzhajók, gombnyomásra megszólaló, hangzó épületek családoknak, baráti társaságoknak, iskolai osztályoknak, nyugdíjaskluboknak egyaránt különleges élményt nyújtanak.

Fotók-Kovács Zoltán.
/A képek szerzői jogvédelem alatt állnak/

A kisvonatok hazánk leghosszabb szabadtéri vasútmakett pályáján robognak, olyan jeles állomásokat érintve, mint a zombori vagy a kétegyházi vasútállomás.Az ország legnagyobb arborétumában felépített makettparkban a látogatók olyan építészeti mestermûvek kicsinyített másaival találkozhatnak, mint a Gyulai vár, a Szegedi Dóm, vagy a Kaposvári Csíky Gergely Színház. A park 2015-ben Erdély nevezetességeivel és büszkeségeivel bõvült, így már akár a Dévai várig, vagy  a Kolozsvári Szent Mihály-templomig is elkalandozhatunk, miközben több száz év történelmi hagyománya, építészete és neves eseményei elevenednek meg a szemünk elõtt. 2016-tól a Felvidék, 2017-től pedig Kárpátalja szépségei, történelmi titkai és építészeti kuriózumai hívják kalandra a látogatókat. A szarvasi Mini Magyarországban töltött országjáró túránk alatt, így már egészen a Pozsonyi várig, a Magyar Szentek Templomáig, vagy akár Huszt váráig is barangolhatunk

Fotók-Kovács Zoltán.
/A képek szerzői jogvédelem alatt állnak/

 

 

Figyelmedbe ajánljuk:

   
     

Gyulai vár-67 km

Almásy kastély-67 km

Pósteleki kastélyrom-59 km