Bemutatkozás

 

A trianoni tragédia számomra túl későn vált világossá, hogy miről is szólt, mely miatt nem kis szégyenérzet van bennem, de azt hiszem így vagyunk vele sokan.
Ez a szégyenérzet valahol mélyen lakik bennem, s csak felerősödik, ha azon helyeket járom, melyek úgy kerültek idegen hatalmak kezére, mint fényes drágakő a tolvajéra.

Városok, falvak, hegyek, tavak...
 ezer és ezer varázslatos ékkő a Kárpát-medencében, melyekről azt hiszem soha nem lenne szabad lemondanunk. Sőt, tennünk kell azért, hogy fennmaradjanak, őrizzék magyar vonatkozásuk.
A Kárpát-medence számos kincset rejt magában-legyen szó természeti, építészeti, vagy épp szellemi értékekről-melyek közül szeretnék párat bemutatni; amelyeket volt, s remélhetőleg lesz is szerencsém felkutatni.
Az oldal első sorban a fotóimra támaszkodik, mert úgy vélem, ha már a magyarság bölcsőjéről van szó, megérdemli, hogy szép igényes fotókkal mutassa be egy-egy tájegység, település látványosságait.
De úgy vélem mind ez nem elég, ezért az oldalon próbálom minél jobban bemutatni, s megteremteni azt a lehetőséget, hogy akik felkerekedik, minél könyebben részese lehessen annak a látványnak, melyek képeimen is visszatükröződnek.
Bízom benne, hogy céljaim elég nemesek ahhoz, hogy legyenek az oldalnak rendszeres olvasói, kedvelői és megosztói.

Kovács Zoltán